07-10-2007

Beste sponsoren,

Iris ten Katen heeft afgelopen zaterdag naast de Europese titel bij de vrouwen die ze eerder dit jaar in het Duitse Oschersleben bemachtigde, eveneens het SuperCup 600 kampioenschap bij de mannen binnengehaald.

Voor aanvang van de laatste twee races die zaterdag verreden werden ging Iris al aan de leiding in dit kampioenschap. Een kleine voorsprong van maar 5 punten op de nummer twee Ed van Weel en 9 punten op Jan Pieter Zeelenberg zou gaan zorgen voor een zeer spannend weekend.

In de eerste en enige kwalificatietraining lukte het Iris de pole position te pakken. Helaas was de training erg kort door een zwaar ongeval aan het begin van de training waardoor deze 20 minuten stilgelegd werd. Ook de weersomstandigheden waren niet ideaal, de baan was erg koud en hierdoor waren er wat problemen met de slijtage van de banden.

De eerste race verliep uitstekend. Iris was als eerste weg bij de start, na een kort gevecht met Jan Pieter Zeelenberg lukte het haar weg te rijden en met een mooie voorsprong van 4 seconden over de finish te komen. De andere grote concurrent Ed van Weel kwam helaas ten val in de eerste ronde.

Na dit mooie resultaat werd de druk iets kleiner. Om het kampioenschap binnen te halen mocht Iris in deze laatste race op een 4e positie finishen als Zeelenberg de winst zou pakken. Gelukkig kwam het niet zover. Ook in de tweede race van deze zaterdag pakte Iris wederom kopstart en na weer een paar ronden stuivertje wisselen kon Iris wegrijden van haar concurrenten en pakte ze nogmaals met overmacht de winst.

Een prachtige afsluiting van dit succesvolle seizoen voor het Ten Kate Honda Van Peperzeel Racingteam. Met twee titels op zak gaat het team nu beslissen hoe seizoen 2008 eruit gaat zien. Hoogstwaarschijnlijk zal Iris volgend jaar gaan strijden in het ONK Supersport 600 kampioenschap en daarnaast haar Europese titel bij de vrouwen verdedigen.

Voor meer informatie, uitslagen, foto’s en de kalender kijkt u op www.vanpeperzeelracing.nl of www.iristenkaten.nl


Groeten,

Iris, Be en Marco

       


www.vanpeperzeelracing.nl