Aan het eind van het seizoen 2000 was het eigenlijk de bedoeling dat Iris  zou gaan rijden in de Aprilia Challenge. Tot ze het aanbod kreeg van Arai (haar toenmalige werkgever) om voor een jaar een Yamaha TZ 125 te lenen. Naar aanleiding daarvan vroeg het team van Danny Stoel en Remar Autoschade of ze niet voor hun team zou willen komen rijden.  

In 2001 is Iris uitgekomen in het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) 125 cc, de eerste paar wedstrijden ging dit absoluut boven verwachting. Tijdens de voorjaarstraining in Val de Vienne heeft ze zelfs een 1e plaats behaald in een wedstrijd waarin alleen vrouwen deelnamen. De beste prestatie in het ONK was een 12e plaats in de training.

Helaas kon ze wegens financiŽle problemen het seizoen niet afmaken in deze dure klasse. Ze heeft gelukkig via  CRT de kans gekregen om het jaar af te maken in de relatief goedkope Juniorcup. In deze klasse, bedoeld om jong talent op te leiden, zijn alleen coureurs jonger dan 18 jaar toegestaan. Iris reed daarom buiten mededingen mee.

Beste resultaat
12e plaats in de training van het ONK 125 cc.

   

   

home     contact     sitemap     links  


copyright iris ten katen.nl 2007 ... webdesign iris ten katen ... best te bekijken met Internet Explorer 6.0 ... scherminstelling 1024 x 768