Mede door haar vaders toedoen heeft Iris op haar achttiende meteen het motorrijbewijs gehaald, later pas die voor de auto. Na een half jaartje de weg onveilig gemaakt te hebben, wilde ze dit ook een keer op het circuit proberen. Een CRT dag geboekt met haar 25 kW Honda VFR 400. Je raad het al.... 1 keer circuit (je bent gewaarschuwd): meteen VERKOCHT! Ze moest en zou racen.

Ze wilde destijds beginnen in de Aprilia Challenge, maar de kosten hiervoor waren te hoog. Daarom is de keus gevallen op een Suzuki RGV 250. Met een heleboel hulp van haar vader (die in de jaren 70 ook actief is geweest in de racerij) is de RGV straatversie omgebouwd tot racer en de B-licentie werd behaald.

In April 2000 reed ze haar eerste race in de klasse 250-600 cc van de KNMV-Cup. De resultaten zijn niet om over naar huis te schrijven, het valt ook niet mee met een 250 cc-tje tussen de grote 600's. Maar de eerste ervaring op het circuit was een feit.

Beste resultaat
In de regen op gewone banden gekwalificeerd in de B-groep i.p.v. de C groep.

   

   

home     contact     sitemap     links  


copyright iris ten katen.nl 2007 ... webdesign iris ten katen ... best te bekijken met Internet Explorer 6.0 ... scherminstelling 1024 x 768